Počet záznamů: 1  

Phospholipid layer stabilization via Yb(III) on ITIES and facilitated K(I) transport

  1. 1.
    SYSNO ASEP0373743
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPhospholipid layer stabilization via Yb(III) on ITIES and facilitated K(I) transport
    Tvůrce(i) Jaklová Dytrtová, Jana (UOCHB-X) RID, ORCID
    Navrátil, Tomáš (UFCH-W) RID, ORCID
    Mareček, Vladimír (UFCH-W) RID
    Zdroj.dok.Collection of Czechoslovak Chemical Communications. - : Ústav organické chemie a biochemie AV ČR, v. v. i. - ISSN 0010-0765
    Roč. 76, č. 12 (2011), s. 1917-1930
    Poč.str.14 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaphospholipids ; membranes ; zwitterions
    Vědní obor RIVCG - Elektrochemie
    CEPIAA400400806 GA AV ČR - Akademie věd
    GAP206/11/1638 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    AV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000299816100032
    DOI10.1135/cccc2011149
    AnotaceThe stabilization of lecithin layer physically adsorbed on the interface between two immiscible electrolyte solutions (ITIES) using addition of Yb3+ to the aqueous phase was studied using cyclic voltammetry. Stability of this layer was evaluated according to the time of the layer formation; the optimal time amounted to 180 s. The stability of the layer as a function of the potential applied on the system during the layer formation was investigated. The behavior of the monolayer during the layer polarization was studied by the facilitated K+ transport using dibenzo-18-crown-6. The stoichiometry of Yb/anion/lecithin complexes was investigated using electrospray ionization mass spectrometry (ESI-MS).
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.