Počet záznamů: 1  

Microstructure, fracture and damage mechanisms in rare-earth doped silicon nitride ceramics

  1. 1.
    SYSNO ASEP0370045
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevMicrostructure, fracture and damage mechanisms in rare-earth doped silicon nitride ceramics
    Tvůrce(i) Tatarko, P. (SK)
    Chlup, Zdeněk (UFM-A) RID, ORCID
    Dusza, J. (SK)
    Celkový počet autorů3
    Zdroj.dok.Key Engineering Materials - ISSN 1013-9826
    Roč. 465, - (2011), s. 93-96
    Poč.str.4 s.
    AkceMSMF-6: Materials Structure and Micromechanics of Fracture VI
    Datum konání28.06.2010-30.06.2010
    Místo konáníBrno
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovarare-earth element ; silicon nitride ; composite ; fracture ; mechanical properties
    Vědní obor RIVJL - Únava materiálu a lomová mechanika
    CEZAV0Z20410507 - UFM-A (2005-2011)
    UT WOS000291704700018
    AnotaceInfluence of rare-earth oxide additives on the strength, fracture toughness and tribological behaviour of hot-pressed Si(3)N(4) and Si(3)N(4)/SiC micro/nano-composites has been investigated. Four-point bending mode and ball on disc methods have been used for strength and wear tests and Single-Edge V-Notched Beam, Chevron Notched Beam, Indentation Strength and Indentation Fracture techniques for fracture toughness measurement. Fractography has been used to characterize strength limiting defects, fracture micromechanisms and damage mechanisms during the wear test. The strength values were strongly influenced by the present processing flaws. Wear behavior is significantly influenced by the chemical composition and by the microstructure of the materials.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.