Počet záznamů: 1  

The response of Aster amellus ( Asteraceae ) to mycorrhiza depends on the origins of both the soil and the fungi

  1. 1.
    SYSNO ASEP0369762
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThe response of Aster amellus ( Asteraceae ) to mycorrhiza depends on the origins of both the soil and the fungi
    Tvůrce(i) Pánková, Hana (BU-J) RID
    Münzbergová, Zuzana (BU-J) RID, ORCID, SAI
    Rydlová, Jana (BU-J) RID, ORCID
    Vosátka, Miroslav (BU-J) RID, ORCID
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.American Journal of Botany. - : Wiley - ISSN 0002-9122
    Roč. 98, č. 5 (2011), s. 850-859
    Poč.str.10 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovadry grassland ; local adaptation ; native fungi
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEPIAA600050705 GA AV ČR - Akademie věd
    GAP504/10/1486 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GD206/08/H049 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z60050516 - BU-J (2005-2011)
    UT WOS000290480600019
    DOI10.3732/ajb.0900350
    Anotacesites. Six populations of the obligately mycorrhizal plant species Aster amellus from two isolated regions were combined with the soil and the AMF ecotype from their sites and plant growth were monitored over 16 months. For each combination of soil and native AMF, plants grown with their native AMF in their native soil had higher aboveground biomass, invested more to aboveground biomass and had higher numbers of flower heads than the other plants. The specificity of the relationship among plant populations, AMF, and soil was also observed for percentage of root colonization.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.