Počet záznamů: 1  

Experimental study of hot mixed mortars in comparison with lime putty and hydrate mortars

  1. 1.
    SYSNO ASEP0368878
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevExperimental study of hot mixed mortars in comparison with lime putty and hydrate mortars
    Tvůrce(i) Válek, Jan (UTAM-F) ORCID, SAI, RID
    Matas, Tomáš (UTAM-F) SAI
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.2nd Historic Mortars Conference and RILEm TC203-RHM final workshop. - Praha : RILEM, 2010 / Veiga R - ISBN 978-2-35158-112-4
    Rozsah strans. 1229-1240
    Poč.str.12 s.
    AkceHMC 2010
    Datum konání11.09.2010-24.09.2010
    Místo konáníPraha
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.FR - Francie
    Klíč. slovalime particles ; historic mortars ; construction technology
    Vědní obor RIVJN - Stavebnictví
    CEPLA09008 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z20710524 - UTAM-F (2005-2011)
    AnotaceAn experimental work has been carried out in order to describe the influence of hot mixing on the properties of hardened mortars in comparison with mortars made of lime hydrate and lime putty. Lime from the same quarry and producer was used in the form of lime hydrate, lime putty and quicklime. Two types of quicklime were used varying in their calcination conditions and also their reactivity. Standard specimens 40 x 40 x 160 mm were cast and evaluated after curing. Mechanical (compressive and flexural strength) and physical properties (open porosity, bulk density, capillary absorption) were determined on the specimens of hardened mortars. Thin sections of the mortars were prepared and evaluated under polarising microscope in order to describe the structure of mortar including also the presence of binder related particles.
    PracovištěÚstav teoretické a aplikované mechaniky
    KontaktKulawiecová Kateřina, kulawiecova@itam.cas.cz, Tel.: 225 443 285
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.