Počet záznamů: 1  

Fyzika nízkých teplot II část

  1. 1.
    SYSNO ASEP0368718
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevJosephsonovy jevy a jejich aplikace
    Překlad názvuJosephson effects and its applications
    Tvůrce(i) Janů, Zdeněk (FZU-D) RID
    Zdroj.dok.Fyzika nízkých teplot II část. - Praha : Matfyzpress, 2011 / Skrbek L. - ISBN 978-80-7378-168-2
    Rozsah strans. 436-477
    Poč.str.42 s.
    Poč.str.knihy354
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaweak superconductivity ; SQUIDs
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEZAV0Z10100520 - FZU-D (2005-2011)
    AnotaceV kapitole se pojednává o historii, Feynmanově odvození stejnosměrného a střídavého Josephsonova jevu, Josephsonových jevech v supratekutém heliu, kalibrační invarianci, vlivu statického magnetického pole na Josephsonův přechod, závislosti kritického proudu na teplotě, elektrodynamice rozdílu fází v přechodu, RCSJ modelu přechodu, proudově-napěťových charakteristikách přechodu, chování přechodu ozářeného mikrovlnami, makroskopické kvantové interferenci, technologii přípravy přechodů, normálu stejnosměrného napětí, přijímačů sub mm záření, generátorů mikrovlnného záření, skvidech a jejich aplikacích.
    Překlad anotaceChapter deals with Josephson effects, Feynman's derivation of DC and AC Josephson effects, Josephson effects in superfluid helium, calibration invariance, influence of DC magnetic field, temperature dependence of critical current, phase difference electrodynamics in the junction, RCSJ model, voltage-current characteristics, microwave irradiated junction, macroscopic quantum interference, technology, DC voltage standard, sub mm radiation receivers, microwave generators, SQUIDS and its applications.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.