Počet záznamů: 1  

The Impact of Xamthohumol on a Brewing Yeast’s Viability, Vitality and Metabolite Formation

  1. 1.
    SYSNO ASEP0367403
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThe Impact of Xamthohumol on a Brewing Yeast’s Viability, Vitality and Metabolite Formation
    Tvůrce(i) Magalhaes, P.H. (PT)
    Carvalho, A.B. (PT)
    Goncalves, L.M. (PT)
    Pacheco, J.G. (PT)
    Guido, L.F. (PT)
    Brányik, T. (CZ)
    Rodrigues, P.G. (PT)
    Kuncová, Gabriela (UCHP-M) RID, SAI
    Dostálek, P. (CZ)
    Barros, A.A. (PT)
    Zdroj.dok.Journal of the Institute of Brewing. - : Wiley - ISSN 0046-9750
    Roč. 117, č. 3 (2011), s. 368-376
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovabeer ; xanthohumol ; yeast
    Vědní obor RIVGM - Potravinářství
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    UT WOS000298267200011
    EID SCOPUS80755180700
    AnotaceIn order to understand how xanthohumol affects a brewing yeast’s metabolism, yeast viability and vitality were studied during the production of a xanthohumol enriched beer (10 mg/L xanthohumol) on a 50 L pilot plant scale. The results showed that yeast viability was not significantly affected, but yeast vitality in the xanthohumol enriched brewing trials was slightly better. The content of higher alcohols, esters and organic acids was similar to the control in all the xanthohumol enriched brewing trials, however the content of sulphur dioxide, acetaldehyde and saturated fatty acids was lower in the xanthohumol enriched brewing trials. To the authors’ knowledge, this is the first time brewing trials have been carried out showing that xanthohumol has a positive effect on a yeast’s physiological condition.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.