Počet záznamů: 1
Food and War in Twentieth Century Europe
- 1.
SYSNO ASEP 0366732 Druh ASEP M - Kapitola v monografii Zařazení RIV C - Kapitola v knize Název Bread from wood: natural food substitutes in the Czech lands during the First World War Tvůrce(i) Franc, Martin (MSUA-W) SAI, SAI, RID, ORCID Zdroj.dok. Food and War in Twentieth Century Europe. - Farnham : Ashgate, 2011 / Zweiniger-Bargielowska I. ; Duffett R. ; Drouard A. - ISBN 978-1-4094-1770-5 Rozsah stran s. 73-83 Poč.str. 11 s. Poč.str.knihy 294 Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. GB - Velká Británie Klíč. slova World War I ; food supply ; war and society Vědní obor RIV AB - Dějiny CEZ AV0Z80770509 - A-Z, MSUA-W (2005-2011) EID SCOPUS 84937040978 Anotace This chapter concentrates on the issues of natural substitutes during the First World War. It discusses mainly substitutes of bread flour, meat, slaughter cattle and beer. Analyzed are the talk of food chemists, physiologists, doctors and agricultural experts on the issue of substitutes and the response to this debate in contemporary media. Pracoviště Masarykův ústav - Archiv (od r. 2006) Kontakt Jan Boháček, bohacek@mua.cas.cz, Tel.: 286 010 134 Rok sběru 2012
Počet záznamů: 1