Počet záznamů: 1  

Enrichment techniques employed in phosphoproteomics

  1. 1.
    SYSNO ASEP0366394
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevEnrichment techniques employed in phosphoproteomics
    Tvůrce(i) Fíla, Jan (UEB-Q) RID, ORCID
    Honys, David (UEB-Q) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Amino Acids. - : Springer - ISSN 0939-4451
    Roč. 43, č. 3 (2012), s. 1025-1047
    Poč.str.23 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.AT - Rakousko
    Klíč. slovaPhosphoproteomics ; Enrichment ; IMAC
    Vědní obor RIVED - Fyziologie
    CEPGAP501/11/1462 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA522/09/0858 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA525/09/0994 GA ČR - Grantová agentura ČR
    OC08011 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50380511 - UEB-Q (2005-2011)
    UT WOS000307536100003
    DOI10.1007/s00726-011-1111-z
    AnotaceRapid changes of protein phosphorylation play a crucial role in the regulation of many cellular processes. Being post-translationally modified, phosphoproteins are often present in quite low abundance and tend to co-exist with their unphosphorylated isoform within the cell. To make their identification more practicable, the use of enrichment protocols is often required. The enrichment strategies can be performed either at the level of phosphoproteins or at the level of phosphopeptides. Both approaches have their advantages and disadvantages. Most enriching strategies are based on chemical modifications, affinity chromatography to capture peptides and proteins containing negatively charged phosphate groups onto a positively charged matrix, or immunoprecipitation by phospho-specific antibodies. In this article, the most up-to-date enrichment techniques are discussed, taking into account their optimization, and highlighting their advantages and disadvantages.
    PracovištěÚstav experimentální botaniky
    KontaktDavid Klier, knihovna@ueb.cas.cz, Tel.: 220 390 469
    Rok sběru2013
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.