Počet záznamů: 1  

Heat and mass transfer caused by a laminar channel flow equipped with a synthetic jet array

  1. 1.
    SYSNO ASEP0366206
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevHeat and mass transfer caused by a laminar channel flow equipped with a synthetic jet array
    Tvůrce(i) Trávníček, Zdeněk (UT-L) RID, ORCID
    Dančová, Petra (UT-L) RID
    Kordík, Jozef (UT-L) RID
    Vít, Tomáš (UT-L)
    Pavelka, Miroslav (UT-L)
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Journal of Thermal Science and Engineering Applications - ISSN 1948-5085
    Roč. 2, č. 4 (2011), 041006-041006
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovasynthetic jet ; flow control ; naphthalene sublimation
    Vědní obor RIVBK - Mechanika tekutin
    CEPIAA200760801 GA AV ČR - Akademie věd
    GA101/09/1959 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20760514 - UT-L (2005-2011)
    DOI10.1115/1.4003428
    AnotaceLow-Reynolds-number laminar channel flow with an active flow control by means of synthetic (zero-net-mass-flux) jets is investigated experimentally. The Reynolds number is in a range 200–500. Measurements have been performed in macroscale in air and water, by means of the hot-wire anemometry, naphthalene sublimation technique, and PIV. The results show an influence of synthetic jets. The stagnation Nusselt number is enhanced by 10–30 times in comparison with the non-actuated channel flow. The results indicate that the present arrangement can be a useful tool for heat transfer enhancement in various applications, e.g., cooling and mixing.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2012
    Elektronická adresahttp://scitation.aip.org/getabs/servlet/GetabsServlet?prog=normal&id=JTSEBV000002000004041006000001&idtype=cvips&gifs=yes
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.