Počet záznamů: 1  

Reologie a textura opalovacích přípravků

  1. 1.
    SYSNO ASEP0366129
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevReologie a textura opalovacích přípravků
    Překlad názvuRheology and texture of sun lotions
    Tvůrce(i) Štern, Petr (UH-J)
    Panovská, Z. (CZ)
    Morávková, Tereza (UH-J) SAI, ORCID, RID
    Zdroj.dok.Mezinárodní kosmetologická konference Frymburk 2011. Sborník přednášek. - Brno : Kosmetologická společnost ČR, 2011 - ISBN 978-80-904679-0-3
    Rozsah strans. 87-90
    Poč.str.4 s.
    AkceMezinárodní kosmetologická konference
    Datum konání03.10.2011-05.10.2011
    Místo konáníFrymburk
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovarheology ; texture ; sun lotions ; psychorheology ; rheological and sensory analysis
    Vědní obor RIVBK - Mechanika tekutin
    CEZAV0Z20600510 - UH-J (2005-2011)
    AnotaceVšechny sledované vzorky byly stabilní. Mezi výsledky reologické a senzorické analýzy byly zjištěny statisticky průkazné funkční závislosti (r = 0,89 - 0,99). Psychoreologii lze tedy použít i v případě opalovacích mlék. Bylo znovu prokázáno, že rotační reometrie umožňuje získat údaje, z nichž plyne spolehlivá předpověď výsledků senzorické analýzy. Časově náročnou subjektivní senzorickou analýzu lze tedy částečně nahradit rychlou a objektivní rotační reometrií.
    Překlad anotaceAll analysed sun lotions were stable. Psychorheology was applied as a suitable complex method. Rheological parameters were compared to sensory texture attributes. All relationships were statistically significant (correlation coefficients 0.89 – 0.99). Fast and objective rheological analysis could replace time and money consuming sensory assessment.
    PracovištěÚstav pro hydrodynamiku
    KontaktSoňa Hnilicová, hnilicova@ih.cas.cz, Tel.: 233 109 003
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.