Počet záznamů: 1  

The decay mechanism of photoexcited guanine - A nonadiabatic dynamics study

  1. 1.
    SYSNO ASEP0364667
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThe decay mechanism of photoexcited guanine - A nonadiabatic dynamics study
    Tvůrce(i) Barbatti, M. (DE)
    Szymczak, J. J. (AT)
    Aquino, A. J. A. (AT)
    Nachtigallová, Dana (UOCHB-X) RID, ORCID
    Lischka, H. (AT)
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Journal of Chemical Physics. - : AIP Publishing - ISSN 0021-9606
    Roč. 134, č. 1 (2011), 14304/1-14304/5
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaab initio calculations ; excited states ; nucleic acids ; photodynamics
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPLC512 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000286010600013
    DOI10.1063/1.3521498
    AnotaceAb initio surface hopping dynamics calculations were performed for the biologically relevant tautomer of guanine in gas phase excited into the first .pi.pi.* state. The results show that the complete population of UV-excited molecules returns to the ground state following an exponential decay within -220 fs. This value is in good agreement with the experimentally obtained decay times of 148 and 360 fs. No fraction of the population remains trapped in the excited states. The internal conversion occurs in the ππ*state at two related types of conical intersections strongly puckered at the C2 atom. Only a small population of about 5% following an alternative pathway via a .pi.pi.* state was found in the dynamics.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.