Počet záznamů: 1  

Anatase nanoparticles from hydrated titania gels

  1. 1.
    SYSNO ASEP0364458
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevAnatase nanoparticles from hydrated titania gels
    Tvůrce(i) Pulišová, Petra (UACH-T) RID, SAI
    Boháček, Jaroslav (UACH-T) SAI
    Šubrt, Jan (UACH-T) SAI, RID
    Szatmáry, Lórant (UACH-T) RID, ORCID, SAI
    Bezdička, Petr (UACH-T) SAI, RID, ORCID
    Murafa, Nataliya (UACH-T) RID, SAI
    Zdroj.dok.Catalysis Today. - : Elsevier - ISSN 0920-5861
    Roč. 161, č. 1 (2011), s. 84-90
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaanatase particles
    Vědní obor RIVCA - Anorganická chemie
    CEP1M0577 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40320502 - UACH-T (2005-2011)
    UT WOS000287730900016
    DOI10.1016/j.cattod.2010.12.032
    AnotaceThe growth of anatase particles during annealing up to 1000 degrees C of the dried precipitates prepared by neutralization of TiOSO(4) aqueous solutions with aqueous ammonia until desired pH value at temperatures 0-80 degrees C was studied. The crystallinity of the precipitates depends significantly on the precipitation temperature; the precipitates prepared at low temperatures were almost amorphous whereas the higher precipitation temperature leads to more crystalline samples. Heating the sample results in crystallization of the amorphous part and above similar to 400-500 degrees C the sample is fully crystalline. Contemporary with the crystallization of the amorphous part significant decrease of the crystal cell volume was observed in the same temperature region. Above this temperature monotonous changes in crystal lattice constants (growth of the a and decrease of the c parameter) resulting in decrease of the crystal cell size was observed.
    PracovištěÚstav anorganické chemie
    KontaktJana Kroneislová, krone@iic.cas.cz, Tel.: 311 236 931
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.