Počet záznamů: 1  

Antropologický rozbor kosterních pozůstatků z objektu z doby laténské z Nových Dvorů, okr. Kutná Hora

  1. 1.
    SYSNO ASEP0364421
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve SCOPUS
    NázevAntropologický rozbor kosterních pozůstatků z objektu z doby laténské z Nových Dvorů, okr. Kutná Hora
    Překlad názvuAnthropological analysis of skeletal remains from a La Tène feature at Nové Dvory, Central Bohemia
    Tvůrce(i) Brzobohatá, Hana (ARU-G) RID, SAI, ORCID
    Celkový počet autorů1
    Zdroj.dok.Archeologické rozhledy. - : Archeologický ústav AV ČR, Praha, v. v. i. - ISSN 0323-1267
    Roč. 63, č. 2 (2011), s. 251-252
    Poč.str.2 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaanthropology ; estimation of age at death ; sex assessment ; taphonomy ; disarticulation ; La Tène period
    Vědní obor RIVAC - Archeologie, antropologie, etnologie
    CEZAV0Z80020508 - ARU-G (2005-2011)
    EID SCOPUS84555205624
    AnotaceV příspěvku jsou předloženy výsledky antropologické expertízy fragmentárního lidského kosterního materiálu z pozdně laténského objektu v Nových Dvorech (okr. Kutná Hora). V objektu byly identifikovány kosterní pozůstatky celkem dvou jedinců. Studium polohových transformací kosterních komponent prokázalo existenci primárního dutého prostoru okolo uložených těl.
    Překlad anotaceThe article presents the results of the anthropological assessment of fragmentary human skeletal material from a Late La Tène feature at Nové Dvory (distr. Kutná Hora). Skeletal remains of two individuals were identified in the feature. Analysis of placement transformations of the skeletal components proved the existence of a primary open space around the deposited bodies.
    PracovištěArcheologický ústav Praha
    KontaktLada Šlesingerová, slesingerova@arup.cas.cz, Tel.: 257 014 412
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.