Počet záznamů: 1  

Preparation and Properties of Reference Electrodes Based on Silver Paste Amalgam

  1. 1.
    SYSNO ASEP0363716
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPreparation and Properties of Reference Electrodes Based on Silver Paste Amalgam
    Tvůrce(i) Josypčuk, Bohdan (UFCH-W) RID, SAI, ORCID
    Barek, J. (CZ)
    Yosypchuk, O. (CZ)
    Zdroj.dok.Electroanalysis. - : Wiley - ISSN 1040-0397
    Roč. 23, č. 9 (2011), s. 2226-2231
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.DE - Německo
    Klíč. slovaelectrochemistry ; reference electrodes ; paste amalgams
    Vědní obor RIVCG - Elektrochemie
    CEPGAP206/11/1638 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA400400806 GA AV ČR - Akademie věd
    LC06063 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    UT WOS000295143900032
    DOI10.1002/elan.201100143
    AnotaceThe preparation and testing of saturated calomel electrodes (SCE-AgPA), mercury-mercurous sulfate (MMSE-AgPA) and mercury-mercuric oxide (MMOE-AgPA) reference electrodes based on silver paste amalgam are described. All three electrodes have shown long-term stability of their potentials (ESCE-AgPA=−0.56±0.34 mV; EMMSE-AgPA=391.5±1.4 mV; EMMOE-AgPA=−104.9±0.7  mV vs. classical SCE; test time was 14 months). All paste amalgam electrodes have potentials close to their analogues with metallic mercury. They can therefore replace each other without any recalculation. Peak potentials of anodic dissolution of cadmium measured with the SCE-AgPA and SCE are identical. The greatest resistance to polarization was registered with the SCE-AgPA and significantly lower with other tested electrodes.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.