Počet záznamů: 1  

Comparison of Textural Information from Argon (87 K) and Nitrogen (77 K) Physisorption

  1. 1.
    SYSNO ASEP0363303
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevComparison of Textural Information from Argon (87 K) and Nitrogen (77 K) Physisorption
    Tvůrce(i) Šolcová, Olga (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Matějová, Lenka (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Topka, Pavel (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Musilová, Zuzana (UFCH-W)
    Schneider, Petr (UCHP-M) RID
    Zdroj.dok.Journal of Porous Materials. - : Springer - ISSN 1380-2224
    Roč. 18, č. 5 (2011), s. 557-565
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovanitrogen adsorption isotherm ; argon adsorption isotherm ; zsm-5 zeolite
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGA104/09/0694 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GP104/09/P290 GA ČR - Grantová agentura ČR
    KAN400720701 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    AV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    UT WOS000294565000005
    DOI10.1007/s10934-010-9409-x
    AnotaceArgon (87 K) and nitrogen (77 K) adsorption of three types of porous samples (microporous, microporous-mesoporous and mesoporous) was evaluated. The shapes of isotherms, specific surface areas, mesopore-, micropore- and net pore volumes, pore-size distributions (PSD) and positions of micropore and mesopore PSD’s maxima were compared to ascertain the credibility of individual adsorbates for the texture information estimation. The shapes of adsorption isotherms for Ar and N2 of all samples are similar and the adsorbed amounts at relative pressure x = 0.975 differ slightly. For mesoporous samples some differences are observed between specific mesopore surface areas derived from nitrogen and argon isotherms.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.