Počet záznamů: 1  

Processing-improved properties and morphology of PP/COC blends

  1. 1.
    SYSNO ASEP0362902
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevProcessing-improved properties and morphology of PP/COC blends
    Tvůrce(i) Vacková, Taťana (UMCH-V) RID
    Šlouf, Miroslav (UMCH-V) RID, ORCID
    Nevoralová, Martina (UMCH-V) RID, ORCID
    Kaprálková, Ludmila (UMCH-V)
    Zdroj.dok.Journal of Applied Polymer Science. - : Wiley - ISSN 0021-8995
    Roč. 122, č. 2 (2011), s. 1168-1175
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovapolymer blend ; phase morphology ; fiber
    Vědní obor RIVJI - Kompozitní materiály
    CEPGP106/09/P272 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000293741800053
    DOI10.1002/app.34258
    AnotaceThe aim of this study was to improve mechanical properties of polypropylene/cycloolefin copolymer (PP/COC) blends by processing-induced formation of long COC fibers. We focused our attention on finding processing conditions yielding PP/COC fibrous morphology in a well-defined, reproducible way. A number of PP/COC blends were prepared by both compression molding and injection molding (IM). Neat polymers were characterized by rheological measurements, whereas phase morphology of the resulting blends was characterized by means of scanning electron microscopy. The longest COC fibers were achieved in the injection molded PP/COC blends with compositions 75/25 and 70/30 wt %. Elastic modulus and yield strength were measured as functions of the blend composition using an Instron tensile tester; statistically significant improvement of the yield strength due to fibrous morphology was proved.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.