Počet záznamů: 1
A new approach to the isolation and characterization of wheat flour allergens
- 1.
SYSNO ASEP 0362802 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název A new approach to the isolation and characterization of wheat flour allergens Tvůrce(i) Šotkovský, Petr (MBU-M)
Sklenář, Jan (MBU-M)
Halada, Petr (MBU-M) RID, ORCID
Cinová, Jana (MBU-M)
Šetinová, I. (CZ)
Kainarová, Andrea (MBU-M)
Goliáš, Jaroslav (MBU-M) RID
Pavlásková, Kateřina (MBU-M)
Honzová, S. (CZ)
Tučková, Ludmila (MBU-M) RIDZdroj.dok. Clinical and Experimental Allergy - ISSN 0954-7894
Roč. 41, č. 7 (2011), s. 1031-1043Poč.str. 13 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. US - Spojené státy americké Klíč. slova basophil activation ; IgE antibodies ; isolation Vědní obor RIV EC - Imunologie CEP GA310/07/0414 GA ČR - Grantová agentura ČR GD310/08/H077 GA ČR - Grantová agentura ČR IAA500200801 GA AV ČR - Akademie věd 2B06155 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy LC07017 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy CEZ AV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011) UT WOS 000292699700016 DOI 10.1111/j.1365-2222.2011.03766.x Anotace The incidence of food allergy to wheat is increasing. Its diagnosis depends on the purity of major allergens and their inclusion in tests. Isolation and characterization of wheat allergens are therefore of utmost importance. Objective To purify and identify wheat flour allergens most frequently recognized by patients IgE antibodies and to study their allergenicity. Methods Water/salt-soluble extracts from wheat flour were prepared and separated using a combination of ultrafiltration, isoelectric focusing and liquid chromatography. Purified proteins were analysed by immunoblotting using pooled sera from patients with atopic dermatitis who possessed IgE specific to wheat. Pracoviště Mikrobiologický ústav Kontakt Eliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231 Rok sběru 2012
Počet záznamů: 1