Počet záznamů: 1  

High-yield continuous production of nicotinic acid via nitrile hydratase–amidase cascade reactions using cascade CSMRs

  1. 1.
    SYSNO ASEP0360788
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevHigh-yield continuous production of nicotinic acid via nitrile hydratase–amidase cascade reactions using cascade CSMRs
    Tvůrce(i) Cantarella, L. (IT)
    Gallifuoco, A. (IT)
    Malandra, A. (IT)
    Martínková, Ludmila (MBU-M) RID, ORCID
    Spera, A. (IT)
    Cantarella, M. (IT)
    Zdroj.dok.Enzyme and Microbial Technology. - : Elsevier - ISSN 0141-0229
    Roč. 48, 4-5 (2011), 345-350
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaNitrile hydratase-amidase cascade system ; 3-Cyanopyridine bioconversion ; Nicotinic acid
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPOC09046 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000289930900007
    DOI10.1016/j.enzmictec.2010.12.010
    AnotaceHigh yields of nicotinic acid from 3-cyanopyridine bioconversion were obtained by exploiting the in situ nitrile hydratase–amidase enzymatic cascade system of Microbacterium imperiale CBS 498-74. Experiments were carried out in continuously stirred tank UF-membrane bioreactors (CSMRs) arranged in series. This reactor configuration enables both enzymes, involved in the cascade reaction, to work with optimized kinetics, without any purification, exploiting their differing temperature dependences. To this end, the first CSMR, optimized for the properties of the NHase, was operated (i) at low temperature (5◦C), limiting inactivation of the more fragile enzyme, nitrile hydratase, (ii) with a high residence time (24h) to overcome reaction rate limitation
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.