Počet záznamů: 1  

Meniscus Dynamics in Bubble Formation: A Parametric Study

  1. 1.
    SYSNO ASEP0360248
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevMeniscus Dynamics in Bubble Formation: A Parametric Study
    Tvůrce(i) Stanovský, Petr (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Růžička, Marek (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Martins, A. (PT)
    Teixeira, J.A. (PT)
    Zdroj.dok.Chemical Engineering Science. - : Elsevier - ISSN 0009-2509
    Roč. 66, č. 14 (2011), s. 3258-3267
    Poč.str.10 s.
    AkceInternational Conference on Gas–Liquid and Gas–Liquid–Solid Reactor Engineering /10./
    Datum konání26.06.2011-29.06.2011
    Místo konáníBraga
    ZeměPT - Portugalsko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovabubble formation ; transparent perforated plate ; meniscus oscillations
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPGA104/07/1110 GA ČR - Grantová agentura ČR
    KJB200720901 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    UT WOS000291475000020
    DOI10.1016/j.ces.2011.02.004
    AnotaceExperiments were performed to find the effect of several control parameters on the bubble formation dynamics, from a single orifice on a perforated plate. Three physical signals were taken in the measurements, the gas pressure in the plenum, the acoustic pressure in the liquid and the video record of the meniscus motion. These were sufficient to extract the information needed. The orifice behavior was characterized by several relevant quantities, e.g. by the total bubbling period, both individual and mean, the active orifice time, the periods of the meniscus oscillations. The data obtained show how these important quantities depend on the selected parameters.
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.