Počet záznamů: 1  

Land use intensity controls actinobacterial community structure

  1. 1.
    SYSNO ASEP0359897
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevLand use intensity controls actinobacterial community structure
    Tvůrce(i) Hill, P. (NL)
    Krištůfek, Václav (BC-A) RID
    Dijkhuizen, L. (NL)
    Boddy, Ch. (CA)
    Kroetsch, D. (CA)
    van Elsas, J.D. (NL)
    Zdroj.dok.Microbial Ecology. - : Springer - ISSN 0095-3628
    Roč. 61, č. 2 (2011), s. 286-302
    Poč.str.17 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaactinobacterial community structure ; DNA ; soils
    Vědní obor RIVEH - Ekologie - společenstva
    CEPLC06066 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    2B06154 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z60660521 - UPB-H, BC-A (2005-2011)
    UT WOS000287251000006
    DOI10.1007/s00248-010-9752-0
    AnotaceActinobacteria are major producers of secondary metabolites; however, it is unclear how they are distributed in the environment. DNA was extracted from forest, pasture and cultivated soils, street sediments (dust and material in place), and sediments affected by animal activity (e.g. guano, vermicompost) and characterised with two actinobacterial and a bacterial-specific 16S rDNA primer set. Amplicons (140/156) generated with the two actinobacterial-specific and amplicons (471) generated with bacterial-specific primers were analysed. Amplicons from actinobacterial-specific primer were disproportionately actinomycetal from animal-affected (soil) samples and street sediments and either verrucomicrobial (i.e. non-actinobacterial) and from a novel non-actinomycetal actinobacterial group for soils.
    PracovištěBiologické centrum (od r. 2006)
    KontaktDana Hypšová, eje@eje.cz, Tel.: 387 775 214
    Rok sběru2012
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.