Počet záznamů: 1  

H-1-, C-13-, and N-15-NMR chemical shifts for selected glucosides and ribosides of aromatic cytokinins

  1. 1.
    SYSNO ASEP0359282
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevH-1-, C-13-, and N-15-NMR chemical shifts for selected glucosides and ribosides of aromatic cytokinins
    Tvůrce(i) Vícha, J. (CZ)
    Maloň, Michal (UEB-Q)
    Veselá, P. (CZ)
    Humpa, O. (CZ)
    Strnad, Miroslav (UEB-Q) RID, ORCID
    Marek, R. (CZ)
    Zdroj.dok.Magnetic Resonance in Chemistry. - : Wiley - ISSN 0749-1581
    Roč. 48, č. 4 (2010), s. 318-322
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaNMR ; H-1 ; C-13
    Vědní obor RIVEB - Genetika a molekulární biologie
    CEPGA301/08/1649 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z50380511 - UEB-Q (2005-2011)
    UT WOS000276337700008
    DOI10.1002/mrc.2575
    AnotaceThe H-1 and C-13 NMR resonances of 16 purine glucosides were assigned by a combination of one- and two-dimensional NMR experiments, including gs-COSY, gs-HSQC, and gs-HMBC, in order to characterize the effect of substituent and the position of glucose unit on the NMR chemical shifts. In addition, N-15 NMR chemical shifts for selected derivatives were investigated by using H-1-N-15 chemical shift correlation techniques. To map the influence of sugar moiety on the directly bonded nitrogen atom, selected N-9-glucosides and their ribose analogs were compared. Characteristic long-range H-1-N-15 coupling constants, measured by using H-1-N-15 gradient-selected single-quantum multiple bond correlation (GSQMBC), are also reported and discussed. All compounds investigated here belong to cytokinins, an important group of plant hormones.
    PracovištěÚstav experimentální botaniky
    KontaktDavid Klier, knihovna@ueb.cas.cz, Tel.: 220 390 469
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.