Počet záznamů: 1  

Thermo-visco-elasticity with rate-independent plasticity in isotropic materials undergoing thermal expansion

  1. 1.
    SYSNO ASEP0359233
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThermo-visco-elasticity with rate-independent plasticity in isotropic materials undergoing thermal expansion
    Tvůrce(i) Bartels, S. (DE)
    Roubíček, Tomáš (UT-L) RID, ORCID
    Celkový počet autorů2
    Zdroj.dok.E S A I M: Mathematical Modelling and Numerical Analysis - ISSN 0764-583X
    Roč. 45, č. 3 (2011), s. 477-504
    Poč.str.28 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovathermodynamics of plasticity ; kelvin-voigt rheology ; hardening
    Vědní obor RIVBA - Obecná matematika
    CEPGA106/09/1573 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20760514 - UT-L (2005-2011)
    UT WOS000289622800004
    DOI10.1051/m2an/2010063
    AnotaceWe consider a viscoelastic solid in Kelvin-Voigt rheology exhibiting also plasticity with hardening and coupled with heat-transfer through dissipative heat production by viscoplastic effects and through thermal expansion and corresponding adiabatic effects. Numerical discretization of the thermodynamically consistent model is proposed by implicit time discretization, suitable regularization, and finite elements in space. Fine a-priori estimates are derived, and convergence is proved by careful successive limit passage. Computational 3D simulations illustrate an implementation of the method as well as physical effects of residual stresses substantially depending on rate of heat treatment.
    PracovištěÚstav termomechaniky
    KontaktMarie Kajprová, kajprova@it.cas.cz, Tel.: 266 053 154 ; Jana Lahovská, jaja@it.cas.cz, Tel.: 266 053 823
    Rok sběru2012
    Elektronická adresahttp://www.esaim-m2an.org/action/displayAbstract?fromPage=online&aid=8000268
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.