Počet záznamů: 1  

Z příhodného. Fenomenologická interpretace Heideggerových Příspěvků k filosofii

  1. 1.
    SYSNO ASEP0357703
    Druh ASEPB - Monografie
    Zařazení RIVB - Odborná monografie, kniha
    NázevZ příhodného. Fenomenologická interpretace Heideggerových Příspěvků k filosofii
    Překlad názvuFrom enownig. Phenomenological Interpretation of Heidegger's Contributions to Philosophy
    Tvůrce(i) Nitsche, Martin (FLU-F) RID, ORCID, SAI
    Vyd. údajePraha: Filosofia, 2010
    ISBN978-80-7007-343-8
    Poč.str.224 s.
    Poč.výt.500
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaHeidegger ; Ereignis ; phenomenology
    Vědní obor RIVAA - Filosofie a náboženství
    CEZAV0Z90090514 - FLU-F (2005-2011)
    AnotaceMonografická studie se pokouší o uvedení do myšlenek klíčového díla Heideggerovy pozůstalosti, Příspěvků k filosofii (Beiträge zur Philosophie. Vom Ereignis; 1936). Nabízí interpretaci klíčových motivů tohoto díla, mimo jiné i termínů Ereignis (příhodné) a Da-sein (bytí-tu). Při výkladu je kladen důraz na Heideggerovo využití fenomenologické metody při deskripci bytí jako příhodného; studii lze proto číst také jako úvahu o ontologickém dosahu fenomenologie. Vzhledem k tomu, že perspektivním stanovištěm fenomenologické metody je vždy (konkrétní) člověk, končí studie přiblížením Heideggerova výkladu bytnosti člověka z příhodného (vom Ereignis).
    Překlad anotaceThis monographical study puts stress on phenomenological character of Heidegger's Contributions to Philosophy. It explains the key terms of this book, i.e. Da-sein and Ereignis, as phenomenological descriptions of Being at the end of metaphysics. It reflects on the possibilities of phenomenological method in seemingly bizarre context of late heidegerian thinking.
    PracovištěFilosofický ústav
    KontaktChlumská Simona, chlumska@flu.cas.cz ; Tichá Zuzana, asep@flu.cas.cz Tel: 221 183 360
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.