Počet záznamů: 1  

Handbook of Membrane Research: Properties, Performance and Applications

  1. 1.
    SYSNO ASEP0355030
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevChapter 12: Pervaporation and Permeation Taking Advantage of Ionic Liquids
    Tvůrce(i) Izák, Pavel (UCHP-M) RID, ORCID, SAI
    Friess, K. (CZ)
    Šípek, M. (CZ)
    Zdroj.dok.Handbook of Membrane Research: Properties, Performance and Applications. - New York : Nova Science Publishers, 2010 / Gorley S.V. - ISBN 978-1-60741-638-8
    Rozsah strans. 387-402
    Poč.str.16 s.
    Poč.výt.800
    Poč.str.knihy506
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovapervaporation ; permeation ; aqueous solutions
    Vědní obor RIVCI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
    CEPGA104/08/0600 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40720504 - UCHP-M (2005-2011)
    UT WOS000281522600012
    AnotaceWaste water treatment and selective recoveries of small amounts of solutes from solvents are still one of the main challenges in downstream processing. Pervaporation is one of the promising and modern separation methods - a membrane separation process that employs dense, non-porous membranes for selective separation of dilute solutes from a bulk solvent. The pervaporation separation technique is widely used on industrial scale as an organophilic pervaporation for selective organic permeation of organic substances from dilute aqueous solutions (a recovery of organics from fermentation broths or removal of organic contaminants from effluent streams). It is also applied as a hydrophilic pervaporation for selective water removal from organic media (solvent dehydration) and for the separation of various organic mixtures (azeotropic mixtures or mixtures with close boiling points).
    PracovištěÚstav chemických procesů
    KontaktEva Jirsová, jirsova@icpf.cas.cz, Tel.: 220 390 227
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.