Počet záznamů: 1  

Properties of FeCo nanopowder prepared by chemical synthesis

  1. 1.
    SYSNO ASEP0354467
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevProperties of FeCo nanopowder prepared by chemical synthesis
    Tvůrce(i) Zábranský, Karel (UFM-A)
    Schneeweiss, Oldřich (UFM-A) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Journal of Electrical Engineering - Elektrotechnický časopis. - : Slovenská technická univerzita v Bratislave - ISSN 1335-3632
    Roč. 61, č. 5 (2010), s. 299-301
    Poč.str.3 s.
    AkceNANOVED 2010
    Datum konání16.05.2010-19.05.2010
    Místo konáníBratislava
    ZeměSK - Slovensko
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.SK - Slovensko
    Klíč. slovaFeCo alloys ; nanoparticles ; magnetic properties
    Vědní obor RIVJG - Hutnictví, kovové materiály
    CEP1M0512 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    GA106/08/1440 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20410507 - UFM-A (2005-2011)
    UT WOS000284749900009
    AnotaceChemical synthesis of binary Fe-Co oxalate was used for preparation of Fe-Co nanoparticles. X-ray difftaction spectra recorded during temperature treatment in reduction atmosphere show two main stages of transformation: amorphization of the oxalate mixture and formation of Fe-Co nanoparticles. After X-ray diffraction high temperature treatment the nanoparticles with 50 nm mean crystallite were found. Comparison of magnetic properties during and after different type of temperature treatment shows that coercivity and saturation magnetic polarization are sensitive in dependence on sample condition, length of treatment and temperature. Analysis of M¨ossbauer spectra reveal several components which were ascribed different phases during temperature treatments.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.