Počet záznamů: 1  

Handbook of Nutritional Biochemistry. Genomics, Metabolimics and Food Supply

  1. 1.
    SYSNO ASEP0353920
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevEffect of creatine applied as food supplement on human metabolism
    Tvůrce(i) Navrátil, Tomáš (UFCH-W) RID, ORCID
    Kohlíková, E. (CZ)
    Petr, M. (CZ)
    Přistoupilová, K. (CZ)
    Zdroj.dok.Handbook of Nutritional Biochemistry. Genomics, Metabolimics and Food Supply. - New York : Nova Sicence Publ., Inc, 2010 / Haugen S. ; Meijer S. - ISBN 978-1-60741-916-7
    Rozsah strans. 317-338
    Poč.str.21 s.
    Poč.str.knihy538
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovacreatine ; creatinine ; folates
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGA203/07/1195 GA ČR - Grantová agentura ČR
    IAA400400806 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    UT WOS000278735200009
    AnotaceIn our short-term study we have observed changes in the metabolism of two-carbon (2C) units and of thiolic substances 4 to 6 hours after CR supplementation. The level of thiodiglycolic acid (TDGA) in urine increased rapidly and then decreased again to the original level. At the same time the pH values of urine increased by 1.5 units. The level of TDGA in urine is a marker of disturbance in metabolic pathways of 2C units and of thiolic compounds.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.