Počet záznamů: 1
Handbook of Nutritional Biochemistry. Genomics, Metabolimics and Food Supply
- 1.
SYSNO ASEP 0353920 Druh ASEP M - Kapitola v monografii Zařazení RIV C - Kapitola v knize Název Effect of creatine applied as food supplement on human metabolism Tvůrce(i) Navrátil, Tomáš (UFCH-W) RID, ORCID
Kohlíková, E. (CZ)
Petr, M. (CZ)
Přistoupilová, K. (CZ)Zdroj.dok. Handbook of Nutritional Biochemistry. Genomics, Metabolimics and Food Supply. - New York : Nova Sicence Publ., Inc, 2010 / Haugen S. ; Meijer S. - ISBN 978-1-60741-916-7 Rozsah stran s. 317-338 Poč.str. 21 s. Poč.str.knihy 538 Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. US - Spojené státy americké Klíč. slova creatine ; creatinine ; folates Vědní obor RIV CF - Fyzikální chemie a teoretická chemie CEP GA203/07/1195 GA ČR - Grantová agentura ČR IAA400400806 GA AV ČR - Akademie věd CEZ AV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011) UT WOS 000278735200009 Anotace In our short-term study we have observed changes in the metabolism of two-carbon (2C) units and of thiolic substances 4 to 6 hours after CR supplementation. The level of thiodiglycolic acid (TDGA) in urine increased rapidly and then decreased again to the original level. At the same time the pH values of urine increased by 1.5 units. The level of TDGA in urine is a marker of disturbance in metabolic pathways of 2C units and of thiolic compounds. Pracoviště Ústav fyzikální chemie J.Heyrovského Kontakt Michaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196 Rok sběru 2011
Počet záznamů: 1