Počet záznamů: 1  

Fatigue crack propagation rate in EUROFER 97 estimated using small specimens

  1. 1.
    SYSNO ASEP0353710
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevFatigue crack propagation rate in EUROFER 97 estimated using small specimens
    Tvůrce(i) Hutař, Pavel (UFM-A) RID, ORCID
    Náhlík, Luboš (UFM-A) RID, ORCID
    Ševčík, Martin (UFM-A) RID
    Seitl, Stanislav (UFM-A) RID, ORCID
    Kruml, Tomáš (UFM-A) RID, ORCID
    Polák, Jaroslav (UFM-A) RID, ORCID
    Celkový počet autorů6
    Zdroj.dok.Key Engineering Materials - ISSN 1013-9826
    Roč. 452-453, - (2011), s. 325-328
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CH - Švýcarsko
    Klíč. slovasmall fatigue cracks ; Eurofer 97 ; J-integral ; fatigue crack growth rate
    Vědní obor RIVJL - Únava materiálu a lomová mechanika
    CEPGA106/09/1954 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA101/09/0867 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20410507 - UFM-A (2005-2011)
    UT WOS000287421700082
    DOI10.4028/www.scientific.net/KEM.452-453.325
    AnotaceThe proposed paper describes fatigue damage evolution in Eurofer 97 reduced activation ferritic-martensitic steel. The short crack growth study was performed on small cylindrical specimens using an MTS 880 servohydraulic machine at constant strain amplitude. Based on the fatigue crack growth data obtained and corresponding 3D finite element analysis Paris law region of the fatigue curve were estimated. The results obtained were compared with standard determination of the fatigue crack growth rate according to ASTM using CT specimens. The presented results can help to transfer experimental data measured on small specimens to large structures and vice versa.
    PracovištěÚstav fyziky materiálu
    KontaktYvonna Šrámková, sramkova@ipm.cz, Tel.: 532 290 485
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.