Počet záznamů: 1  

Bonum ut pulchrum. Essays in art history in honour of Ernő Marosi on his seventieth birthday

  1. 1.
    SYSNO ASEP0353674
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevDrache oder Schlange? Das Louvre Profilporträt Sigismunds von Pisanello im Licht der italienischen Quellen
    Překlad názvuDragon or snake? The profile portrait of Emperor Sigismund by Pisanello of Louvre in the light of the Italian sources
    Tvůrce(i) Studničková, Milada (UDU-I) RID
    Zdroj.dok.Bonum ut pulchrum. Essays in art history in honour of Ernő Marosi on his seventieth birthday. - Budapest : Argumentum, 2010 / Varga L. ; Beke L. ; Jávor A. ; Lövei P. ; Takács I. - ISBN 978-963-7381-97-3
    Rozsah strans. 241-250
    Poč.str.10 s.
    Poč.str.knihy567
    Jazyk dok.ger - němčina
    Země vyd.HU - Maďarsko
    Klíč. slovaSigismund of Luxembourg ; Order of the Dragon ; Uroboros ; Pisanello ; iconography ; Jacopo di Poggio Bracciolini ; Domenico Mellini
    Vědní obor RIVAL - Umění, architektura, kulturní dědictví
    CEZAV0Z80330511 - UDU-I (2005-2011)
    AnotaceStudie beschäftigt sich mit dem Drachenorden Abzeichen auf dem Porträt Sigismunds von Pisanello (Louvre) im Licht der italienischen Quellen. Jacopo di Poggio Bracciolini (1412 - 1478) und Domenico Mellini (c.1540 - 1610) beschreiben die Form des Juwels als eine in den Schwarz beisende Schlange (Uroboros).
    Překlad anotaceThe essay examines the badge of the Order of the Dragon from Pisanello´s portrait of Emperor Sigismund of Luxemburg (Louvre) considering reports of Jacopo di Poggio Bracciolini (1412 - 1478) and Domenico Mellini (c.1540 - 1610). They don´t describe the jewel as an dragon but as a serpent biting his tail (uroboros).
    PracovištěÚstav dějin umění
    KontaktVeronika Ježková, vjezkova@udu.cas.cz, Tel.: 221 183 506 ; Markéta Kratochvílová, kratochvilova@udu.cas.cz, Tel.: 220 303 939
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.