Počet záznamů: 1  

Effect of long-term preservation of basidiomycetes on perlite in liquid nitrogen on their growth, morphological, enzymatic and genetic Characteristics

  1. 1.
    SYSNO ASEP0352906
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevEffect of long-term preservation of basidiomycetes on perlite in liquid nitrogen on their growth, morphological, enzymatic and genetic Characteristics
    Tvůrce(i) Homolka, Ladislav (MBU-M)
    Lisá, Ludmila (MBU-M)
    Eichlerová, Ivana (MBU-M) RID, ORCID
    Valášková, Vendula (MBU-M) RID
    Baldrian, Petr (MBU-M) RID, ORCID
    Zdroj.dok.Fungal Biology. - : Elsevier - ISSN 1878-6146
    Roč. 114, 11-12 (2010), s. 929-935
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaBasidiomycetes ; Cryopreservation ; Enzymes
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEPLC06066 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    UT WOS000284734500004
    DOI10.1016/j.funbio.2010.08.009
    AnotaceThe macro- and micro-morphological features, mycelial extension rate, enzymatic activities and possible genetic changes were studied in 30 selected strains of basidiomycetes after 10-year cryopreservation on perlite in liquid nitrogen (LN). Comparisons with the same strains preserved by serial transfers on nutrient media at 4 C were also conducted. Production of ligninolytic enzymes and hydrogen peroxide was studied by quantitative spectrophotometric methods, whereas semiquantitative API ZYM testing was used to compare the levels of a wide range of hydrolytic enzymes
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.