Počet záznamů: 1  

Spectral analysis of doxorubicin accumulation and the indirect quantification of its DNA intercalation

  1. 1.
    SYSNO ASEP0352888
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSpectral analysis of doxorubicin accumulation and the indirect quantification of its DNA intercalation
    Tvůrce(i) Hovorka, Ondřej (MBU-M)
    Šubr, Vladimír (UMCH-V) RID, ORCID
    Větvička, David (MBU-M)
    Kovář, Lubomír (MBU-M)
    Strohalm, Jiří (UMCH-V)
    Strohalm, Martin (MBU-M)
    Benda, Aleš (UFCH-W) RID, ORCID
    Hof, Martin (UFCH-W) RID, ORCID
    Ulbrich, Karel (UMCH-V) RID
    Říhová, Blanka (MBU-M) RID
    Zdroj.dok.European Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics. - : Elsevier - ISSN 0939-6411
    Roč. 76, č. 3 (2010), s. 514-524
    Poč.str.11 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovadoxorubicin ; spectral analysis ; fluorescence
    Vědní obor RIVEC - Imunologie
    CEPIAA400200702 GA AV ČR - Akademie věd
    IAAX00500803 GA AV ČR - Akademie věd
    LC06063 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    AV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    AV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000285279900027
    DOI10.1016/j.ejpb.2010.07.008
    AnotaceWe define two microscopy techniques enabling to distinguish and separate Dox and D* emission based either on its spectral properties or on fluorescence lifetime analysis. To analyze influx and nuclear accumulation of Dox (free or polymer-bound) by flow cytometry, we propose using an indirect method based on its DNA intercalation competition with Hoechst 33342 rather than a direct measurement od doxorubicin fluorescence inside the cells
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.