Počet záznamů: 1  

Investigation of Supersonic Hybrid-Stabilized Argon-Water Arc for Biomass Gasification: A Comparative Numerical Study

  1. 1.
    SYSNO ASEP0352765
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevInvestigation of Supersonic Hybrid-Stabilized Argon-Water Arc for Biomass Gasification: A Comparative Numerical Study
    Tvůrce(i) Jeništa, Jiří (UFP-V) RID, ORCID
    Takana, H. (JP)
    Nishiyama, H. (JP)
    Hrabovský, Milan (UFP-V) RID
    Zdroj.dok.Proceedings of the tenth international symposium on advanced fluid information , IFS-TM022. - Sendai : Tohoku University, 2010 - ISSN 1344-2236
    Rozsah strans. 54-55
    Poč.str.2 s.
    Forma vydáníweb - web
    AkceInternational symposium on advanced fluid information and transdisciplinary fluid integration (AFI/TFI 2010)/10th./
    Datum konání01.11.2010-03.11.2010
    Místo konáníSendai
    ZeměJP - Japonsko
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.JP - Japonsko
    Klíč. slovahybrid-stabilized electric arc ; mass flow rate ; partial characteristics ; LU-SGS ; SIMPLER
    Vědní obor RIVBL - Fyzika plazmatu a výboje v plynech
    CEPGA202/08/1084 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20430508 - UFP-V (2005-2011)
    AnotaceThe paper presents numerical simulations of the discharge and the near outlet regions of the hybrid-stabilized argon-water electric arc. Two different numerical methods for solving the set of conservative equations for the continuity, momentum and energy have been applied. The major difference between the results using the two methods occurs in the temperature distribution in arc fringes within the discharge chamber. This fact influences the potential drop, overpressure, reabsorption of radiation and arc efficiency. Comparison with available experimental temperature and velocity profiles shows good agreement.
    PracovištěÚstav fyziky plazmatu
    KontaktVladimíra Kebza, kebza@ipp.cas.cz, Tel.: 266 052 975
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.