Počet záznamů: 1  

Study of gel electrolytes properties by MR methods

  1. 1.
    SYSNO ASEP0352327
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevStudy of gel electrolytes properties by MR methods
    Tvůrce(i) Kořínek, R. (CZ)
    Vondrák, Jiří (UACH-T)
    Bartušek, Karel (UPT-D) RID, ORCID, SAI
    Mrnka, M. (CZ)
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.11th Advanced Batteries, Accumulators and Fuel Cells. - Brno : Brno University of Technology, 2010 - ISBN 978-80-214-4148-4
    Rozsah strans. 43-47
    Poč.str.5 s.
    AkceAdvanced Batteries, Accumulators and Fuel Cells /11./ - ABAF
    Datum konání19.09.2010-22.09.2010
    Místo konáníBrno
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovagel electrolytes ; NMR ; diffusion coefficinets
    Vědní obor RIVJA - Elektronika a optoelektronika, elektrotechnika
    CEPGA102/09/0314 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z20650511 - UPT-D (2005-2011)
    AV0Z40320502 - UACH-T (2005-2011)
    AnotaceIn this paper are introduced basic methods for measuring the properties of the gel structure during polymerization, particularly relaxation times T1, T2 spin density and diffusion coefficients. We can obtain these parameters using the MR pulse sequences. To measure of relaxation time T1 are used SR techniques (Saturation Recovery) and IR techniques (Inversion Recovery) usually. To measure of relaxation time T2 can be used SE (Spin Echo) technique. To measure diffusion coefficinets are used PFG-SE and PFG-SSE methods (Pulsed Field Gradient Spin Echo a Pulsed Field Gradient Stimulated Echo) and of course their modification. Experiment itself is described sample preparation of gel electrolytes and to measure their relaxation times.
    PracovištěÚstav přístrojové techniky
    KontaktMartina Šillerová, sillerova@ISIBrno.Cz, Tel.: 541 514 178
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.