Počet záznamů: 1  

Preparation of Covalent Long-Chain Trialkylstannyl and Trialkylsilyl Salts and an Examination of their Adsorption on Gold

  1. 1.
    SYSNO ASEP0352059
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPreparation of Covalent Long-Chain Trialkylstannyl and Trialkylsilyl Salts and an Examination of their Adsorption on Gold
    Tvůrce(i) Khobragade, Dushant (UOCHB-X)
    Stensrud, Elizabeth (UOCHB-X)
    Mucha, Malgorzata (UOCHB-X)
    Smith, Joshua R. (UOCHB-X)
    Pohl, Radek (UOCHB-X) RID, ORCID
    Stibor, Ivan (UOCHB-X)
    Michl, Josef (UOCHB-X) RID, ORCID
    Celkový počet autorů7
    Zdroj.dok.Langmuir. - : American Chemical Society - ISSN 0743-7463
    Roč. 26, č. 11 (2010), s. 8483-8490
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovathin films ; tin organometallics
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPGA203/07/1619 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000277928100110
    DOI10.1021/la101023b
    AnotaceWe report the attachment of alkyl residues to a gold surface through a tin atom. Covalent trialkylstannyl and trialkylsilyl salts of trifluoromethanesulfonic, trifluoroacetic, and p-toluenesulfonic acids containing one to three C18H37 chains and two to noCH3 groups in the molecule have been synthesized. They were tested for adsorption on gold from solution under ambient conditions using ellipsometry, FTIR spectroscopy, contact angle, and electrode-blocking measurements. All nine trialkylstannyl salts form similar stable monolayers with the loss of the acid residue and form no multilayers.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.