Počet záznamů: 1  

Effect of particle-particle attractive and repulsive interactions on the retention in field-flow fractionation

  1. 1.
    SYSNO ASEP0351741
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevEffect of particle-particle attractive and repulsive interactions on the retention in field-flow fractionation
    Tvůrce(i) Janča, J. (CZ)
    Berneron, J.-F. (FR)
    Stejskal, Jaroslav (UMCH-V) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.International Journal of Polymer Analysis and Characterization. - : TAYLOR & FRANCIS LTD - ISSN 1023-666X
    Roč. 15, č. 8 (2010), s. 536-543
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaattractive and repulsive interactions ; colloidal crystals ; colloidal particles
    Vědní obor RIVCD - Makromolekulární chemie
    CEPIAA400500905 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z40500505 - UMCH-V (2005-2011)
    UT WOS000284409900006
    DOI10.1080/1023666X.2010.523140
    AnotaceThe experimental data obtained by using various field-flow fractionation techniques and by other experimental methods are compared with the published results. All available and relevant data are analyzed with regard to the particle-particle interactions occurring in polarization and focusing mechanisms governing the field-flow fractionation of the macromolecular and colloidal species. It is concluded that these interactions strongly depend on the experimental conditions. The appearance of the organized structures, such as colloidal crystals, formed under the usual field-flow fractionation conditions is revealed. All these interactions must be taken into account for a rigorous interpretation of the experiments, especially with regard to the effect of the experimental conditions on the retention.
    PracovištěÚstav makromolekulární chemie
    KontaktEva Čechová, cechova@imc.cas.cz ; Tel.: 296 809 358
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.