Počet záznamů: 1  

Determination of acid-base dissociation constants of very weak zwitterionic heterocyclic bases by capillary zone electrophoresis

  1. 1.
    SYSNO ASEP0351530
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevDetermination of acid-base dissociation constants of very weak zwitterionic heterocyclic bases by capillary zone electrophoresis
    Tvůrce(i) Ehala, Sille (UOCHB-X) RID, ORCID
    Grishina, Anastasia (UOCHB-X) RID
    Sheshenev, Andrey (UOCHB-X)
    Lyapkalo, Ilya (UOCHB-X)
    Kašička, Václav (UOCHB-X) RID, ORCID
    Celkový počet autorů5
    Zdroj.dok.Journal of Chromatography A. - : Elsevier - ISSN 0021-9673
    Roč. 1217, - (2010), s. 8048-8053
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovaacidity constant ; capillary zone electrophoresis ; zwitterionic heterocyclic bases
    Vědní obor RIVCC - Organická chemie
    CEPGA203/08/1428 GA ČR - Grantová agentura ČR
    GA203/09/0675 GA ČR - Grantová agentura ČR
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000285429700016
    DOI10.1016/j.chroma.2010.08.077
    AnotaceThermodynamic acid-base dissociation (ionization) constants (pKa) of seven very weak zwitterionic heterocyclic bases, originally designed as chiral Lewis base catalysts for enantioselective reactions, were determined by capillary zone electrophoresis (CZE). The pKa values of these compounds were found to be particularly low, in the range 0.04-0.32. Moreover, from the pH dependence of effective mobility of the bases, some other relevant characteristics, such as actual and absolute ionic mobilities and hydrodynamic radii of the acidic cationic forms of the bases were determined.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.