Počet záznamů: 1  

Statistical aspects of quantitative real-time PCR experiment design

  1. 1.
    SYSNO ASEP0350829
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevStatistical aspects of quantitative real-time PCR experiment design
    Tvůrce(i) Kitchen, R.R. (GB)
    Kubista, Mikael (BTO-N) RID
    Tichopád, Aleš (BTO-N)
    Zdroj.dok.Methods. - : Elsevier - ISSN 1046-2023
    Roč. 50, č. 4 (2010), s. 231-236
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovaReal-time PCR ; Experiment design ; Nested analysis of variance
    Vědní obor RIVEB - Genetika a molekulární biologie
    CEPIAA500520809 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z50520701 - BTO-N (2007-2013)
    UT WOS000276262100004
    DOI10.1016/j.ymeth.2010.01.025
    AnotaceExperiments using qPCR to test hypotheses are limited by technical and biological variability; we seek to minimise sources of variability through optimum use of biological and technical replicates. Calculations rely on knowledge of the expected variances of the measurements of each group of samples and the magnitude of the treatment effect. Here we introduce a method that exploits a small pilot study to estimate the biological and technical variances in order to improve the design of a subsequent large experiment. We measure the variance contributions at several ‘levels’ of the experiment design and provide a means of using this information to predict both the total variance and the prospective power of the assay. We also discuss the effect of normalisation to a reference gene in terms of the measured variance components of the gene of interest. Finally, we describe a software implementation of these methods, powerNest
    PracovištěBiotechnologický ústav
    KontaktMonika Kopřivová, Monika.Koprivova@ibt.cas.cz, Tel.: 325 873 700
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.