Počet záznamů: 1  

Deformation and recrystallization mechanisms in actively extruding salt fountain: Microstructural evidence for a switch in deformation mechanisms with increased availability of meteoric water and decreased grain size (Qum Kuh, central Iran)

  1. 1.
    SYSNO ASEP0349988
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevDeformation and recrystallization mechanisms in actively extruding salt fountain: Microstructural evidence for a switch in deformation mechanisms with increased availability of meteoric water and decreased grain size (Qum Kuh, central Iran)
    Tvůrce(i) Desbois, G. (DE)
    Závada, Prokop (GFU-E) ORCID, RID
    Schléder, Z. (GB)
    Urai, J. L. (DE)
    Zdroj.dok.Journal of Structural Geology. - : Elsevier - ISSN 0191-8141
    Roč. 32, č. 4 (2010), s. 580-594
    Poč.str.15 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovarocksalt ; salt extrusion ; gamma-irradiation ; deformation mechanisms ; microstructure
    Vědní obor RIVDB - Geologie a mineralogie
    CEZAV0Z30120515 - GFU-E (2005-2011)
    UT WOS000279567100014
    DOI10.1016/j.jsg.2010.03.005
    AnotaceMicrostructural study of rocksalt samples from an active salt fountain (Qum Kuh, central Iran) enabled to identify the relative contribution of different deformation mechanisms on extrusive salt flow. The microstructural study combined reflected and transmitted light microscopy of gamma-irradiated thin sections, textural analysis of digitized microstructures and Electron Back Scattered Diffraction (EBSD). Deformation microstructures record the strongly variable deformation conditions of salt flow in the diapiric system from the diapiric stem towards the distal part of the mature viscous fountain.
    PracovištěGeofyzikální ústav
    KontaktHana Krejzlíková, kniha@ig.cas.cz, Tel.: 267 103 028
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.