Počet záznamů: 1
2D-HPLC and MALDI-TOF/TOF analysis of barley proteins glycated during brewing
- 1.
SYSNO ASEP 0348081 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název 2D-HPLC and MALDI-TOF/TOF analysis of barley proteins glycated during brewing Tvůrce(i) Petry-Podgórska, Inga (UIACH-O)
Žídková, Jitka (UIACH-O)
Flodrová, Dana (UIACH-O)
Bobálová, Janette (UIACH-O) RID, ORCIDCelkový počet autorů 4 Zdroj.dok. Journal of Chromatography B-Analytical Technologies in the Biomedical and Life Sciences. - : Elsevier - ISSN 1570-0232
Roč. 878, č. 30 (2010), s. 3143-3148Poč.str. 6 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. NL - Nizozemsko Klíč. slova 2D-HPLC ; MALDI-TOF/TOF mass spectrometry ; barley Vědní obor RIV CB - Analytická chemie, separace CEP 1M0570 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy CEZ AV0Z40310501 - UIACH-O (2005-2011) UT WOS 000284672300014 DOI 10.1016/j.jchromb.2010.09.023 Anotace A combination of two-dimensional high performance liquid chromatography (2D-HPLC) and matrix assisted laser desorption/ionization time of flight mass spectrometry (MALDI-TOF/TOF MS) was used for the analysis of the protein extracts that were reduced, alkylated, and degraded enzymatically without prior protein separation. This so-called “shot-gun” approach enabled us to determine glycation sites in one third of the proteins identified in the study and to propose potential glycation markers for fast and efficient monitoring during malting. Pracoviště Ústav analytické chemie Kontakt Iveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234 Rok sběru 2011
Počet záznamů: 1