Počet záznamů: 1  

2D-HPLC and MALDI-TOF/TOF analysis of barley proteins glycated during brewing

  1. 1.
    SYSNO ASEP0348081
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    Název2D-HPLC and MALDI-TOF/TOF analysis of barley proteins glycated during brewing
    Tvůrce(i) Petry-Podgórska, Inga (UIACH-O)
    Žídková, Jitka (UIACH-O)
    Flodrová, Dana (UIACH-O)
    Bobálová, Janette (UIACH-O) RID, ORCID
    Celkový počet autorů4
    Zdroj.dok.Journal of Chromatography B-Analytical Technologies in the Biomedical and Life Sciences. - : Elsevier - ISSN 1570-0232
    Roč. 878, č. 30 (2010), s. 3143-3148
    Poč.str.6 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slova2D-HPLC ; MALDI-TOF/TOF mass spectrometry ; barley
    Vědní obor RIVCB - Analytická chemie, separace
    CEP1M0570 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40310501 - UIACH-O (2005-2011)
    UT WOS000284672300014
    DOI10.1016/j.jchromb.2010.09.023
    AnotaceA combination of two-dimensional high performance liquid chromatography (2D-HPLC) and matrix assisted laser desorption/ionization time of flight mass spectrometry (MALDI-TOF/TOF MS) was used for the analysis of the protein extracts that were reduced, alkylated, and degraded enzymatically without prior protein separation. This so-called “shot-gun” approach enabled us to determine glycation sites in one third of the proteins identified in the study and to propose potential glycation markers for fast and efficient monitoring during malting.
    PracovištěÚstav analytické chemie
    KontaktIveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.