Počet záznamů: 1  

Ústav pro českou literaturu AV ČR, v. v. i

  1. 1.
    SYSNO ASEP0347996
    Druh ASEPM - Kapitola v monografii
    Zařazení RIVC - Kapitola v knize
    NázevBádání o literatuře a kultuře 19. století
    Překlad názvuThe research of 19th century literature and culture
    Tvůrce(i) Petrbok, Václav (UCL-M) RID, SAI, ORCID
    Zdroj.dok.Ústav pro českou literaturu AV ČR, v. v. i. - Praha : Ústav pro českou literaturu AV ČR, v. v. i, 2010 / Bláhová K. ; Sládek O. - ISBN 978-80-85778-70-0
    Rozsah strans. 67-90
    Poč.str.34 s.
    Poč.str.knihy291
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaCzech literature ; 19th century ; Institute of Czech Literature AS CR
    Vědní obor RIVAJ - Písemnictví, masmédia, audiovize
    CEZAV0Z90560517 - UCL-M (2005-2011)
    AnotacePředkládaná práce se zabývá studiem české literatury „dlouhého“ 19. století v Ústavu pro českou (a světovou) literaturu. Na příkladu odborných biografií výrazných osobností, určujících směřování oboru, analyzuje badatelské preference a ediční aktivity s oborem spojené. Autor dochází k závěru, že od počátečního stěžejního postavení, dobově ostatně pochopitelného, je obor dnes personálně i odborně spíše opomíjen.
    Překlad anotaceA study is concerned with the research of the “long“ 19th century Czech literature in the Institute of Czech (and World) literature. On the example of scholarly biographies of the outstanding personalities, determinating the subject field pointing, the study analyses researcher´s preferencies and editor´s activities joined with the branch. An author takes a view that from the beginning key role, however contemporary obvious, the subject field is personally as well as professionally rather neglected.
    PracovištěÚstav pro českou literaturu
    KontaktPavla Hartmanová, hartmanova@ucl.cas.cz ; Veronika Zemanová, zemanova@ucl.cas.cz, asep@ucl.cas.cz, Tel.: 222 828 135
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.