Počet záznamů: 1  

Solid-phase extraction of berries’ anthocyanins and evaluation of their antioxidative properties

  1. 1.
    SYSNO ASEP0347214
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSolid-phase extraction of berries’ anthocyanins and evaluation of their antioxidative properties
    Tvůrce(i) Denev, P. (BG)
    Číž, Milan (BFU-R) RID, ORCID
    Ambrožová, Gabriela (BFU-R) RID
    Lojek, Antonín (BFU-R) RID
    Yanakieva, I. (BG)
    Kratchanova, M. (BG)
    Celkový počet autorů6
    Zdroj.dok.Food Chemistry. - : Elsevier - ISSN 0308-8146
    Roč. 123, č. 4 (2010), s. 1055-1061
    Poč.str.7 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Klíč. slovaanthocyanins ; solid-phase extraction ; berry extracts
    Vědní obor RIVBO - Biofyzika
    CEPOC08058 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50040507 - BFU-R (2005-2011)
    AV0Z50040702 - BFU-R (2007-2013)
    UT WOS000281010300014
    DOI10.1016/j.foodchem.2010.05.061
    AnotaceSolid-phase extraction (SPE) was used to obtain anthocyanin-rich extracts from five berry species: chokeberry, elderberry, black currant, blackberry and blueberry. The antioxidative properties of the anthocyanin-rich extracts were tested by measuring their oxygen radical absorption capacity (ORAC), hydroxyl radical averting capacity (HORAC), total peroxyl radical trapping antioxidant parameter (TRAP), scavenging of nitric oxide and inhibition of lipid peroxidation.
    PracovištěBiofyzikální ústav
    KontaktJana Poláková, polakova@ibp.cz, Tel.: 541 517 244
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.