Počet záznamů: 1  

The C-Terminal Segment of Yeast BMH Proteins Exhibits Different Structure Compared to Other 14-3-3 Protein Isoforms

  1. 1.
    SYSNO ASEP0344035
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevThe C-Terminal Segment of Yeast BMH Proteins Exhibits Different Structure Compared to Other 14-3-3 Protein Isoforms
    Tvůrce(i) Veisová, Dana (FGU-C)
    Řežábková, L. (CZ)
    Štěpánek, M. (CZ)
    Novotná, P. (CZ)
    Herman, P. (CZ)
    Večeř, J. (CZ)
    Obšil, T. (CZ)
    Obšilová, Veronika (FGU-C) RID, ORCID, SAI
    Zdroj.dok.Biochemistry. - : American Chemical Society - ISSN 0006-2960
    Roč. 49, č. 18 (2010), s. 3853-3861
    Poč.str.9 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovayeast BMH proteins ; sedimentation equilibrium and velocity measurements ; dynamic light scattering
    Vědní obor RIVBO - Biofyzika
    CEPIAA501110801 GA AV ČR - Akademie věd
    LC554 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50110509 - FGU-C (2005-2011)
    UT WOS000277212400008
    DOI10.1021/bi100273k
    AnotaceWe have investigated the conformational behavior of the C-terminal segment of BMH proteins using the array of biophysical techniques: dynamic light scattering, sedimentation velocity, sedimentation equilibrium, time-resolved fluorescence anisotropy decay, and size exclusion chromatography measurements. We showed that the C-terminal segment of BMH proteins adopts a widely opened and extended conformation that makes difficult its folding into the ligand binding groove, thus increasing the apparent molecular size. It seems, therefore, that the C-terminal segment of BMH proteins does not function as an autoinhibitor
    PracovištěFyziologický ústav
    KontaktLucie Trajhanová, lucie.trajhanova@fgu.cas.cz, Tel.: 241 062 400
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.