Počet záznamů: 1  

Para-hydrogenated Glucose Derivatives as Potential 13C-Hyperpolarized Probes for Magnetic Resonance Imaging

  1. 1.
    SYSNO ASEP0343958
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevPara-hydrogenated Glucose Derivatives as Potential 13C-Hyperpolarized Probes for Magnetic Resonance Imaging
    Tvůrce(i) Reineri, F. (IT)
    Santelia, D. (IT)
    Viale, A. (IT)
    Cerutti, E. (IT)
    Poggi, L. (IT)
    Tichý, Tomáš (UOCHB-X) RID
    Premkumar, S. S. D. (IT)
    Gobetto, R. (IT)
    Aime, S. (IT)
    Celkový počet autorů9
    Zdroj.dok.Journal of the American Chemical Society. - : American Chemical Society - ISSN 0002-7863
    Roč. 132, č. 20 (2010), s. 7186-7193
    Poč.str.8 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovamagnetic resonance imaging ; para-hydrogen-induced polarization ; glucose
    Vědní obor RIVCC - Organická chemie
    CEZAV0Z40550506 - UOCHB-X (2005-2011)
    UT WOS000277999700058
    DOI10.1021/ja101399q
    AnotaceA set of molecules in which a glucose moiety is bound to a hydrogenable synthon has been synthesized and evaluated for hydrogenation reactions and for the corresponding PHIP effects, in order to select suitable candidates for an in vivo MRI method for the assessment of glucose cellular uptake. It has been found that amidic derivatives do not yield any polarization enhancement. In contrast, ester derivatives are hydrogenated in high yield and afford enhanced 1H and 13C NMR spectra after para-hydrogenation. These molecules may find interesting applications in 13C MRI as hyperpolarized probes for assessing the activity of glucose transporters in cells.
    PracovištěÚstav organické chemie a biochemie
    Kontaktasep@uochb.cas.cz ; Kateřina Šperková, Tel.: 232 002 584 ; Viktorie Chládková, Tel.: 232 002 434
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.