Počet záznamů: 1  

Proton transfer across a liquid/liquid interface facilitated by phospholipid interfacial films

  1. 1.
    SYSNO ASEP0343547
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevProton transfer across a liquid/liquid interface facilitated by phospholipid interfacial films
    Tvůrce(i) Holub, Karel (UFCH-W) RID
    Jänchenová, Hana (UFCH-W)
    Štulík, Karel (UFCH-W)
    Mareček, Vladimír (UFCH-W) RID
    Zdroj.dok.Sborník přednášek. XXX. Moderní elektroanalytické metody. - Ústí nad Labem : BEST servis, 2010 / Navrátil Tomáš ; Barek J. - ISBN 978-80-254-6710-7
    Rozsah strans. 70-72
    Poč.str.3 s.
    AkceModern Electroanalytical Methods /30./
    Datum konání24.05.2010-28.05.2010
    Místo konáníJetřichovice
    ZeměCZ - Česká republika
    Typ akceEUR
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaliquid-liquid interface ; proton transfer ; phospholipid layers
    Vědní obor RIVCF - Fyzikální chemie a teoretická chemie
    CEPIAA400400806 GA AV ČR - Akademie věd
    LC06063 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z40400503 - UFCH-W (2005-2011)
    UT WOS000283050900016
    AnotaceThe five-step mechanism proposed earlier for the formation of phospholipid films at aqueous/organic interfaces and for their behavior involving transfer of protons from the aqueous to the organic phase was further studied by cyclic voltammetry. A theoretical model was created for this mechanism and compared with the experimental results. Both the experimental and theoretical results support the proposed mechanism and evaluate the importance of the individual steps. It seems that the decisive step is the regenration of the zwitterionic form of the phospholipid at the interface, ensuring stability of the film in time and its continuous functioning.
    PracovištěÚstav fyzikální chemie J.Heyrovského
    KontaktMichaela Knapová, michaela.knapova@jh-inst.cas.cz, Tel.: 266 053 196
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.