Počet záznamů: 1  

Poslední bezručovská publikace Drahomíra Šajtara

  1. 1.
    SYSNO ASEP0343398
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevPoslední bezručovská publikace Drahomíra Šajtara
    Překlad názvuDrahomír Šajtar's Last Publication on Bezruč
    Tvůrce(i) Kosák, Michal (UCL-M) RID, SAI, ORCID
    Flaišman, Jiří (UCL-M) RID, SAI, ORCID
    Zdroj.dok.Česká literatura. - : Ústav pro českou literaturu AV ČR, v. v. i. - ISSN 0009-0468
    Roč. 58, č. 2 (2010), s. 239-243
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.cze - čeština
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovaCzech literature ; Šajtar, Drahomír ; Bezruč, Petr
    Vědní obor RIVAJ - Písemnictví, masmédia, audiovize
    CEZAV0Z90560517 - UCL-M (2005-2011)
    AnotaceČlánek se zabývá knihou v minulém roce zemřelého badatele Drahomíra Šajtara Tři kapitoly bezručovské (2009), která přináší dosud jen časopisecky publikované studie z let 1954–1960. Autoři rekapitulují výsledky Šajtarova celoživotního bezručovského studia, vsazují je do kontextu zkoumání dalších významných bezručovských badatelů a charakterizují změny mezi časopiseckými otisky studií a jejich zněním v knize.
    Překlad anotaceThis article is concerned with late Drahomír Šajtar's (1922-2009) Tři kapitoly bezručovské (Three Bezručian Chapters, 2009), a publication comprising his articles from 1954-60, which had hitherto appeared only in periodicals. The authors recapitulate the results of Šajtar's lifelong work on the poet and short-story writer Petr Bezruč (born Vladimír Vašek, 1867-1958), placing it in the context of research by other important Bezruč scholars. It also explains any differences between the periodical versions and what is published here.
    PracovištěÚstav pro českou literaturu
    KontaktPavla Hartmanová, hartmanova@ucl.cas.cz ; Veronika Zemanová, zemanova@ucl.cas.cz, asep@ucl.cas.cz, Tel.: 222 828 135
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.