Počet záznamů: 1  

Surface magnetic properties and domains observation in as-quenched and annealed FeNbB ribbons

  1. 1.
    SYSNO ASEP0343058
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevSurface magnetic properties and domains observation in as-quenched and annealed FeNbB ribbons
    Tvůrce(i) Životský, O. (CZ)
    Postava, K. (CZ)
    Kraus, Luděk (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Hrabovská, K. (CZ)
    Hendrych, A. (CZ)
    Pištora, J. (CZ)
    Zdroj.dok.Journal of Magnetism and Magnetic Materials. - : Elsevier - ISSN 0304-8853
    Roč. 322, 9-12 (2010), 1523-1526
    Poč.str.4 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovamagneto-optic Kerr effect ; magnetic domain ; magnetic anisotropy ; amorphous and nanocrystalline ribbon
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPGA102/08/0743 GA ČR - Grantová agentura ČR
    KAN400100653 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z10100520 - FZU-D (2005-2011)
    UT WOS000275746100129
    DOI10.1016/j.mmm.2009.10.060
    AnotaceThe longitudinal magneto-optical Kerr effect combined with the magneto-optical microscopy is used to investigate the surface magnetic anisotropy and the domain behavior in as-quenched and strain-annealed FeNbB ribbons. A magnetically harder layer (about 1.3 micron thick), consisting of crystallites embedded in an amorphous matrix has been found on the ribbon air side. The underneath bulk phase is amorphous and magnetically soft. Wide in-plane domains with 180 derees walls and narrow fingerprint domains, corresponding to amorphous phase are gradually overlapped by strip domains with magnetization directions almost perpendicular to the ribbon axis originating from the surface hard magnetic layer.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.