Počet záznamů: 1  

Surface potential of functionalised nanodiamond layers

  1. 1.
    SYSNO ASEP0342770
    Druh ASEPC - Konferenční příspěvek (mezinárodní konf.)
    Zařazení RIVD - Článek ve sborníku
    NázevSurface potential of functionalised nanodiamond layers
    Tvůrce(i) Kratochvílová, Irena (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Taylor, A. (US)
    Fendrych, František (FZU-D) RID, ORCID, SAI
    Kovalenko, Alexander (FZU-D)
    Nesládek, Miloš (FZU-D)
    Zdroj.dok.Diamond Electronics and Bioelectronics - Fundamentals to Applications III. - Warrendale, PA : Materials Research Society, 2010 / Bergonzo P. ; Butler J.E. ; Jackman R.B. ; Loh K.P. ; Nesladek M. - ISBN 978-1-60511-176-6
    Rozsah stran1203-j17-01 /5 s.
    Poč.str.5 s.
    AkceMRS Fall Meeting 2009
    Datum konání26.11.2009-02.12.2009
    Místo konáníBoston
    ZeměUS - Spojené státy americké
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.US - Spojené státy americké
    Klíč. slovananodiamond ; Kelvin probe ; surface potential
    Vědní obor RIVBM - Fyzika pevných látek a magnetismus
    CEPGA203/08/1594 GA ČR - Grantová agentura ČR
    KAN401770651 GA AV ČR - Akademie věd
    OC 137 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    KAN200100801 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z10100520 - FZU-D (2005-2011)
    AnotaceThe surface potential of H-terminated and OH terminated nanodiamond layers was investigated by Kelvin probe microscope. From the change of the surface potential value (as the departure of the material surface from the state of electrical neutrality is reflected in the energy band bending) the work function of the H-terminated nanodiamond layer was established to be lower than OH-terminated nanodiamond layer. The surface potential difference can be explained by the surface dipole induced by the electronegativity difference between the termination atoms.
    PracovištěFyzikální ústav
    KontaktKristina Potocká, potocka@fzu.cz, Tel.: 220 318 579
    Rok sběru2011
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.