Počet záznamů: 1
Yeast and stress: from the laboratory to the brewery
- 1.
SYSNO ASEP 0340906 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Ostatní články Název Yeast and stress: from the laboratory to the brewery Tvůrce(i) Sigler, Karel (MBU-M) RID
Matoulková, D. (CZ)
Gabriel, P. (CZ)
Dienstbier, M. (CZ)
Gášková, Dana (MBU-M)Zdroj.dok. Kvasný průmysl. - : Výzkumný ústav pivovarský a sladařský - ISSN 0023-5830
Roč. 56, č. 2 (2010), s. 100-104Poč.str. 5 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. CZ - Česká republika Klíč. slova yeast ; brewery ; stress Vědní obor RIV EE - Mikrobiologie, virologie CEP 1M0570 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy CEZ AV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011) Anotace We studied the effects of various types of exogenously applied stress (oxidative, osmolarity and xenobiotic-induced) that can be encountered by yeast cells in the brewery on cell metabolic processes, energetics, membrane functions and structure and the function and efficacy of processes protecting the cells against the stress. These effects, and the response of cells to the stresses, can have a major influence on the technological processes and the quality of the final product Pracoviště Mikrobiologický ústav Kontakt Eliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231 Rok sběru 2010
Počet záznamů: 1