Počet záznamů: 1  

Yeast and stress: from the laboratory to the brewery

  1. 1.
    SYSNO ASEP0340906
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JOstatní články
    NázevYeast and stress: from the laboratory to the brewery
    Tvůrce(i) Sigler, Karel (MBU-M) RID
    Matoulková, D. (CZ)
    Gabriel, P. (CZ)
    Dienstbier, M. (CZ)
    Gášková, Dana (MBU-M)
    Zdroj.dok.Kvasný průmysl. - : Výzkumný ústav pivovarský a sladařský - ISSN 0023-5830
    Roč. 56, č. 2 (2010), s. 100-104
    Poč.str.5 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.CZ - Česká republika
    Klíč. slovayeast ; brewery ; stress
    Vědní obor RIVEE - Mikrobiologie, virologie
    CEP1M0570 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z50200510 - MBU-M (2005-2011)
    AnotaceWe studied the effects of various types of exogenously applied stress (oxidative, osmolarity and xenobiotic-induced) that can be encountered by yeast cells in the brewery on cell metabolic processes, energetics, membrane functions and structure and the function and efficacy of processes protecting the cells against the stress. These effects, and the response of cells to the stresses, can have a major influence on the technological processes and the quality of the final product
    PracovištěMikrobiologický ústav
    KontaktEliška Spurná, eliska.spurna@biomed.cas.cz, Tel.: 241 062 231
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.