Počet záznamů: 1  

Bioinvasions and globalization: ecology, economics, management and policy

  1. 1.
    SYSNO ASEP0340285
    Druh ASEPB - Monografie
    Zařazení RIVB - Odborná monografie, kniha
    NázevBioinvasions and globalization: ecology, economics, management and policy
    Tvůrce(i) Pyšek, Petr (BU-J) RID, ORCID
    Chytrý, M. (CZ)
    Jarošík, V. (CZ)
    Celkový počet autorů36
    Vyd. údajeOxford: Oxford University Press, 2010
    ISBN978-0-19-956016-5
    Poč.str.267 s.
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.GB - Velká Británie
    Vydání1. vydání
    Klíč. slovahabitat ; plant invasions ; Europe
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEPLC06073 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
    CEZAV0Z60050516 - BU-J (2005-2011)
    UT WOS000332260800006
    AnotaceHabitats differ considerably in their invasibility. The differences in the level of invasion between Central European habitats are mainly caused by inherent habitat properties, and to a lesser extent by propagule pressure and climatic differences between regions. Patterns of habitat invasion are consistent across different regions of Europe. The same habitats usually have either high or low level of invasion despite their geographical location. The most invasible habitats are those with fluctuating availability of resources, especially nutrients; most of these habitats are frequently and/or strongly disturbed. Spatially explicit information on habitat invasions can be used to identify the areas of highest risk of invasion so as to support effective monitoring and management of alien plants; combined with scenarios of future landuse change, it may also be used for prediction of invasion risks in the future.
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.