Počet záznamů: 1  

Recent changes (2008) in cyanobacterial taxonomy based on a combination of molecular background with phenotype and ecological consequences (genus and species concept)

  1. 1.
    SYSNO ASEP0340134
    Druh ASEPJ - Článek v odborném periodiku
    Zařazení RIVJ - Článek v odborném periodiku
    Poddruh JČlánek ve WOS
    NázevRecent changes (2008) in cyanobacterial taxonomy based on a combination of molecular background with phenotype and ecological consequences (genus and species concept)
    Tvůrce(i) Komárek, Jiří (BU-J) RID
    Celkový počet autorů1
    Zdroj.dok.Hydrobiologia. - : Springer - ISSN 0018-8158
    Roč. 639, č. 1 (2010), s. 245-259
    Poč.str.15 s.
    AkceWorkshop of the International Association of Phytoplankton Taxonomy /15./
    Datum konání23.11.2008-30.11.2008
    Místo konáníRamot
    ZeměIL - Izrael
    Typ akceWRD
    Jazyk dok.eng - angličtina
    Země vyd.NL - Nizozemsko
    Klíč. slovacyanobacteria ; taxonomic classification ; molecular evaluation
    Vědní obor RIVEF - Botanika
    CEPIAA600050704 GA AV ČR - Akademie věd
    CEZAV0Z60050516 - BU-J (2005-2011)
    UT WOS000273447500021
    DOI10.1007/s10750-009-0031-3
    AnotaceIn th article are summarized the changes in the cyanobacterial system, which were realized on the basis of molecular analyses. They are evaluated also relations of genetic background to phenotype and ecological characteristics of different taxa and discussed the concept of cyanobacterial genera and species according to modern criteria. The review of the modern and revised system of cyanobacteria is also published and examples of genera mostly changed on the bases of molecular analyses are demosntrated (with descriptions and documentation of genetic position).
    PracovištěBotanický ústav
    KontaktMartina Bartošová, martina.bartosova@ibot.cas.cz, ibot@ibot.cas.cz, Tel.: 271 015 242 ; Marie Jakšová, marie.jaksova@ibot.cas.cz, Tel.: 384 721 156-8
    Rok sběru2010
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.