Počet záznamů: 1
Monitoring of malting process by characterization of glycation of barley protein Z
- 1.
SYSNO ASEP 0338391 Druh ASEP J - Článek v odborném periodiku Zařazení RIV J - Článek v odborném periodiku Poddruh J Článek ve WOS Název Monitoring of malting process by characterization of glycation of barley protein Z Tvůrce(i) Bobálová, Janette (UIACH-O) RID, ORCID
Petry-Podgórska, Inga (UIACH-O)
Laštovičková, Markéta (UIACH-O) RID, ORCID
Chmelík, Josef (UIACH-O)Celkový počet autorů 4 Zdroj.dok. European Food Research and Technology. - : Springer - ISSN 1438-2377
Roč. 230, č. 4 (2010), s. 665-673Poč.str. 9 s. Jazyk dok. eng - angličtina Země vyd. DE - Německo Klíč. slova malting ; MALDI-TOF MS ; glycation Vědní obor RIV CB - Analytická chemie, separace CEP 1M0570 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 1M06030 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy MEB040807 GA MŠMT - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy CEZ AV0Z40310501 - UIACH-O (2005-2011) UT WOS 000273589900014 DOI 10.1007/s00217-009-1205-y Anotace We applied the proteomics approach based on the combination of gel electrophoresis, liquid chromatography and mass spectrometry to detect the glycation of the proteins during the malting period. We found that protein Z glycation is detectable from the second day of malting. To confirm the presence of glycation, the MS/MS experiments of both unmodified and modified peptides were carried out. Pracoviště Ústav analytické chemie Kontakt Iveta Drobníková, drobnikova@iach.cz, Tel.: 532 290 234 Rok sběru 2010
Počet záznamů: 1